Mød Christine
Christine Sidenius

Slå dørene op til Europa - med det slogan jeg stiller op til Europa Parlamentet.

Danmark har lukket sig for meget om sig selv - vores deltagelse i krigen i Irak er en skamplet på Danmarks internationale omdømme, og vores rolle i EU er også under indflydelse af vores position ude i verden, og er blevet svækket.

At vi skal slå dørene op handler dels om at vi skal se ud, se op og se ned - være solidariske med resten af verden. Men det handler også om at vise verden hvad Danmark kan.

Danmark har tidligere haft en vigtig rolle i EU sammenhæng, fordi vi vores lidenhed til trods har leveret troværdige, moderne og alternative løsninger, der har vist sig bæredygtige langt ud over vores egne grænser. For EU samarbejdet handler i høj grad om at udveksle erfaringer og bedste praksis, så vi kan lærer af hinandens gode sider, og lærer af de fejl andre begår, så vi måske selv slipper for at begå dyre og til tider fatale fejl.

Men EU samarbejdet handler også om at "fælles gør stærk" - EU har behov for at stå styrket overfor de globale udfordringer som vi står overfor. Det gælder klima, international retssikkerhed, asyl- og indvandringspolitik, kampen mod international kriminalitet og terror. Og her har Danmark igennem det sidste årti ligesom mistet pusten - ikke på grund af SF's indsats, men på trods af SF's indsats og deltagelse i Europa Parlamentets arbejde.

SF har mange gode ideer og forslag til hvordan verden kan blive et bedre sted at leve - EU er et af de steder hvor vi for alvor kan gøre vores rolle gældende. I FN, NATO og nogle af de andre internationale samarbejder hvor vi indgår, spiller Danmark også en rolle, men står vi samlet, med resten af EU-landene er chancen for at VORES politik bliver gældende væsentlig større.

Så derfor - støtter du mig, støtter du ideen om at Danmark genvinder sin centrale rolle i EU gennem et styrket SF i Europa Parlamentet.